İ.Ü. İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Sıralama Başarısı

İ.Ü. İşletme Fakültesi Eduniversal Değerlendirme Sistemi tarafından belirlenen Mükemellik Kategorisi’nde önemli uluslararası etkiye sahip üst işletme okullarının yer aldığı Mükemmellik Kategorisi 4’te yer aldı.

Türkiye’nin ilk İşletme Fakültesi olan İ.Ü. İşletme Fakültesi, Eduniversal Değerlendirme Sistemi ile belirlenen küresel düzeyde “En İyi 1000 İşletme Okulu” içinde yer aldı.

Toplam 154 ülke içinden seçilen 1000 işletme okulunun her bir ülke içinde; okulun uluslararası etkisi, itibarı ve kalitesini belirlemek için tasarlanmış bir dizi kıstasa göre beş mükemmellik kategorisine dâhil edildiği sistemde, İÜ İşletme Fakültesi Mükemmellik Kategorisi 4’te (4 Palmes Of Excellence) yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Önemli uluslararası etkiye sahip üst işletme okullarının yer aldığı bu kategoride İ.Ü. İşletme Fakültesi 200 okul arasından 1. olma başarısını gösterdi.

İ.Ü. İşletme Fakültesi 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 ve 2008 yıllarında da “Top Business Schools” arasında yer alarak 4 Palmiye (4 Palmes Of Excellence – TOP business school with significant international influence) ile ödüllendirilmişti. İ.Ü. İşletme Fakültesi geçtiğimiz yıl açıklanan “Eduniversal” verilerine göre ise Türkiye’de dört palmiye yaprağında 1. olarak ülkemizi gururlandırmıştı.

Eduniversal Hakkında

Eduniversal sıralama sistemi dokuz coğrafi bölgede (Afrika, Avrasya ve Orta Doğu, Uzak Doğu Asya, Kuzey Amerika, Doğu Avrupa, Latin Amerika, Batı Avrupa, Orta Asya, Okyanusya) her bir ülkede ve her bir mükemmellik kategorisinde sıralama yapmaktadır. Bu sistem, bir ülkedeki okulla başka bir ülkedeki okulu karşılaştırmak yerine, her bir ülkede ve her bir mükemmellik kategorisinde en iyi okulları sıralamaktadır.

25/09/2017