Export date: Wed Sep 20 9:19:43 2017 / +0000 GMT

Uzaktan Öğretim İşletme Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (e-MBA)

Uzaktan Öğretim İşletme Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (e-MBA)

Yüksek öğrenimlerini işletmecilik dışında bir dalda tamamlamış olanlara çağdaş işletmecilik bilgileri ve araştırma, çözümleme, analitik düşünme ve karar verme gibi yöneticilik yetenekleri kazandırmak suretiyle, onları toplumu ve iş yaşamını yönlendiren kuruluşların yönetiminde etkin görev ve sorumluluklar üstlenmeye hazır hale getirmektir.

Program üç yarıyılda tamamlanacak şekilde düzenlenmiş olup, toplam 12 ders ve 36 krediyi kapsar. Uzaktan eğitim ile öğrencilere mekan sınırı olmaksızın arzu ettiği yüksek lisans eğitimi sağlanmaktadır. Vize ve final sınavları belirlenen tarihlerde gözetmen eşliğinde yüz yüze İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinde, İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde yapılmaktadır.

4 yıllık bir yüksek öğrenim kurumundan mezun adaylar lisans not ortalaması ve mülakat sonuçlarına dayanarak yapılan başarı sıralamasına göre kontenjan dahilinde programa kabul edilirler.

Programda esas olarak İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeleri görev almakla birlikte, diğer üniversite öğretim üyelerinin uzmanlık ve birikimlerinden de yararlanılmaktadır.

Uzaktan Eğitim İşletme Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programındaki derslerini ve dönem projesini yönetmelikte belirtilen başarı koşullarına göre tamamlamış öğrencilere İstanbul Üniversitesi Rektörü ve İşletme İktisadı Enstitüsü Müdürü tarafından imzalanan “Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans” diploması verilir.

• Yönetim Organizasyon

• Finansal Muhasebe

• İstatistik

• Örgütsel Davranış