Sermaye Piyasaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Bu program, ülkemizde sermaye piyasalarının gelişmesine ve milli görevlerimizden bir tanesi olan İstanbul’un finans merkezlerinden biri olması yolunda nitelikli profesyonellerin yetişmesine katkıda bulunmayı; finansal okuryazarlığı arttırmayı; sermaye piyasalarında uzman finans profesyonelleri, akademi dünyası ve program katılımcıları arasında bilgi aktarımı oluşturmayı ve bu kapsamda program katılımcılarının sermaye piyasalarında doğru ve analitik karar alabilmeleri için gerekli olan üst düzey bilgi ve beceri ile donatılmasını hedeflemektedir.

Program üç yarıyılda tamamlanacak şekilde ve toplam 30 kredi olarak düzenlenmiştir. Bir yarıyıl, 14 haftadan oluşur ve her ders 3 kredidir. Program, İstanbul üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’nde İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılır.

Programda, katılımcıların uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm bulma, gerekli bilgileri araştırma, sistematik ve analitik düşünme, başkalarını dinleme, onların fikir ve görüşlerinden yararlanma, birarada çalışma, etkili konuşma ve ikna etme gibi iş hayatında başarı için vazgeçilmez nitelik ve yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik olarak, teorik ve uygulamalı bilgilerin yanısıra, başta örnek olay (vak’a) tartışması olmak üzere, rol oynama, çoklu ortam sunumları, bilgisayar uygulamaları, grup ve proje çalışmaları, konferanslar ve benzeri değişik eğitim yöntem ve tekniklerinden yararlanılır.

Prof. Dr. Belkıs SEVAL
Prof. Dr. Ahmet KÖSE
Prof. Dr. Murat KIYILAR
Prof. Dr. Vedat SARIKOVANLIK