Endüstri ve Sistem Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Bu programın amacı, işletmelerin kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayacak, üretim ve yönetim sistemlerini kurabilme; müşteri isteklerine zamanında ve en ekonomik bir şekilde cevap verebilecek oluşumları gerçekleştirebilme ve yönetme becerisine sahip yöneticileri iş hayatına kazandırmaktır.

Program üç yarıyılda tamamlanacak şekilde ve toplam 30 kredi olarak düzenlenmiştir. Bir yarıyıl, 14 haftadan oluşur ve her ders 3 kredidir. Program, İstanbul üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’nde İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılır.

Programda, katılımcıların uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm bulma, gerekli bilgileri araştırma, sistematik ve analitik düşünme, başkalarını dinleme, onların fikir ve görüşlerinden yararlanma, birarada çalışma, etkili konuşma ve ikna etme gibi iş hayatında başarı için vazgeçilmez nitelik ve yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik olarak, teorik ve uygulamalı bilgilerin yanısıra, başta örnek olay (vak’a) tartışması olmak üzere, rol oynama, çoklu ortam sunumları, bilgisayar uygulamaları, grup ve proje çalışmaları, konferanslar ve benzeri değişik eğitim yöntem ve tekniklerinden yararlanılır.

1. Prof.Dr. Necdet Özçakar
2. Prof.Dr. Şakir Esnaf