Yüksek Lisans Programlarından Büyük Başarı: İ.Ü. İşletme Fakültesi Avrasya/Orta Doğu Bölgesinin “En İyi 2. İşletme Okulu”

EDUNIVERSAL, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde düzenlediği yıllık toplantısında İÜ İşletme Fakültesi’nin, Avrasya/Orta Doğu Bölgesinin “En İyi 2. İşletme Okulu” seçildiğini açıkladı.

154 ülkedeki en iyi 1000 İşletme Okulu arasında sıralama yapan EDUNIVERSAL tarafından gerçekleştirilen 2015 yılı “EDUNIVERSAL BUSINESS SCHOOLS RANKING 2015” açıklandı. Buna göre İÜ İşletme Fakültesi “Eurasia and the Middle East” bölgesinde “En Mükemmel İlk 3 Okul” arasında yer aldı. Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen törende İÜ İşletme Fakültesi’nin ödülü, İÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse’ye takdim edildi. İÜ İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nü Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yakup Selvi temsil etti.

edu resim

Yüksek Lisans Programlarından Büyük Başarı

İÜ İşletme Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan yüksek lisans programları da Avrasya/Orta Doğu Bölgesinin en iyi yüksek lisans programları arasına girdi. EDUNIVERSAL’in Avrasya/Orta Doğu Bölgesi değerleme sonuçlarına göre; İÜ İşletme Fakültesi’nin Üretim Yüksek Lisans Programı ile İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı 1.sırada, Pazarlama Yüksek Lisans Programı ile İşletme Yönetimi ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı 2.sırada, Finansal Yönetim Yüksek Lisans Programı ile Muhasebe Yüksek Lisans Programı 3.sırada yer aldı.

İÜ İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü bünyesinde yürütülmekte olan MBA programı ile Executive MBA programı da Avrasya/Orta Doğu Bölgesinin en iyi ilk 4 MBA programları arasında yer aldı.

Devlet Üniversiteleri İçerisinde AACSB Akreditasyonu Alan İlk İşletme Fakültesi

İÜ İşletme Fakültesi, tüm dünyadaki işletme fakültelerini akredite eden en önemli kuruluşlardan biri olan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tarafından 2013 yılında akredite edildi. İÜ İşletme Fakültesi bu akredite sonrası, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin işletme fakülteleri arasında ilk AACSB akreditasyonu alan fakülte oldu. Bu akreditasyon, İÜ İşletme Fakültesi’nin Lisans, Yüksek Lisans, Doktora programları ile birlikte İşletme İktisadı Enstitüsü’nün MBA, Executive MBA ve MS programlarını kapsıyor.

Türkiye’nin İlk İşletme Fakültesi

1968 yılında Türkiye’nin ilk işletme fakültesi olarak kurulan İÜ İşletme Fakültesi, Avrupa’da işletme alanında ilk lisansüstü eğitimleri başlatan İşletme İktisadı Enstitüsü’nü de bünyesinde barındırıyor. İÜ İşletme Fakültesi’nde birçok alanda lisans, yüksek lisans, MBA ve doktora seviyelerinde eğitimler uluslararası standartlarda veriliyor. İÜ İşletme Fakültesi öğretim üyeleri geniş akademik ve sektör tecrübesinin yanı sıra ürettikleri prestijli yayınlar ile öğrenci ve iş dünyasını aydınlatmaya devam ediyor.

05/01/2016