AACSB Akreditasyonu

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, tüm dünyadaki işletme fakültelerini akredite eden önemli bir kuruluş olan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tarafından akredite edildi. Böylece İÜ İşletme Fakültesi, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin işletme fakülteleri arasında ilk AACSB akreditasyonu alan fakülte oldu.
İÜ İşletme Fakültesi, AACSB’nin akreditasyon için öngördüğü bütün standartları başarı ile yerine getirerek akreditasyon sürecini tamamladı ve dünyanın elit işletme fakülteleri arasında yerini aldı. Bu akreditasyon, İÜ İşletme Fakültesi’nin Lisans, Yüksek Lisans, Doktora programları ile birlikte İşletme İktisadı Enstitüsü’nün MBA, Executive MBA ve MS programlarını kapsıyor.
Şubat 2018 itibariyle tüm dünyada 810 kurum AACSB akreditasyonu almış durumda. Bu kurumların çok önemli bir bölümü ise ABD’de yer alıyor.
İÜ İşletme Fakültesi’nin akredite olmasının ardından akreditasyon logosu öğrenci transkriplerinde yer almaya başlayacak. İÜ İşletme Fakültesi’ne yeni ufuklar açacak olan akredistasyon, İÜ İşletme Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerine önemli ayrıcalıklar getirecek. Fakültenin diğer akredite olmuş üniversitelerle yapacağı işbirliklerini ve öğretim üyelerinin yurt dışındaki üniversitelerde ders verme olanağını artıracak. Mezunlarının bu üniversitelerin yüksek lisans ve öğrenci değişim programlarına kabul edilmesini kolaylaştıracak.

14/05/2018